Panorama's


Breedbeeld Pano's
   
Mechelen Grote Markt
  Deze zijn samengesteld uit een beperkt aantal foto's en zijn meestal uit de hand genomen. Je kan hier een beetje op inzoomen.
   
 

Naar het overzicht ...

 
Hoge resolutie Pano's

Fayence

   

Hoge resolutie betekent hier zeer veel beeldlijnen en een grote dieptescherpte. Dit is mogelijk omdat deze panorama's gemaakt zijn met een groot aantal afzonderlijke foto's (soms meer dan honderd) die gemaakt zijn met een telelens. Zo kan je flink inzoomen op details van de foto.

Naar het overzicht ...

     
Hoge resolutie foto's
   
Hansbrug
 

Deze foto's zijn ook samengesteld uit meerdere afzonderlijke foto's (in de orde van tientallen), maar ditmaal toegepast op gewone onderwerpen. Om de foto's met elementen veraf en dichtbij te kunnen samenvoegen mogen er geen ernstige parallax fouten optreden. Wanneer uit de hand of vanop een klassieke statiefkop wordt gewerkt, ligt het rotatiepunt in de camera en beweegt heel de (relatief lange)lens in een wijde boog. De kijkhoek naar voorwerpen dichtbij en veraf zal dan tussen aangrenzende foto's teveel verschillen en het correct samenvoegen wordt een nachtmerrie. Dit is allemaal op te lossen. Meer hierover (linkje)...Ook hier is het inzoomen op details de belangrijkste meerwaarde.

 

Naar het overzicht ...